BLOG

  • ANA SAYFA
  • /
  • BLOG
  • /
  • Yedi Tepe İstanbul
  • Yedi Tepe İstanbul

    Asırlardır dilden dile gelen 'Yedi Tepeli İstanbul' cümlesi ne anlama geliyor? Nerede bu 7 tepe? İstanbul denilince ilk akla gelen şeylerden biri şüphesiz İstanbul‘un Yedi Tepesi’dir.
    Gayrettepe, Esentepe, Kuştepe, Seyrantepe, Gültepe, Fikir Tepe, Çamlıca tepesi gibi tepesi bol şehre adını veren ve en yükseği denizden 70 metre yüksekte yer alan eski İstanbul’un az bilinen 7 tepesi. Bugün sur içinde kalan eski İstanbul, yedi tepe üzerine kurulmuştur:
    1. Topkapı Sarayı tepesi
    2. Çemberlitaş tepesi
    3. Beyazıt tepesi
    4. Fatih tepesi
    5. Yavuz Selim tepesi
    6. Edirnekapı tepesi
    7. Koca Mustafa Paşa tepesi

    1- Topkapı Sarayı, Hipodrom (At Meydanı), Ayasofya ve Sultanahmet Camii’nin Bulunduğu tepe. Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultan Ahmet caminin de bulunduğu İstanbul’a ayak basan her turistin muhakkak ayak bastığı yer olan bölgedir burası. Hemen herkesin bildiği bu yapılardan başka çok kişinin ıskaladığı Ayasofya’nın da buraya yapılmasının tek önemli nedeni olan "Milyon Taşı" da buradadır. Bizans İmparatorluğu döneminde ‘’Dünyanın Merkezi ‘’ sayılan ve saatlerin ona göre ayarlandığı Milyon Taşı’ na nedense hakkettiği önem bir türlü verilmez.
    2- Çemberlitaş, Yeni Camii ve Nuru Osmaniye Camii’nin Bulunduğu Tepe
    3- Beyazıt Camii, Üniversite ve Süleymaniye’nin Bulunduğu Tepe Üniversite içinde kalan İtfaiye kulesinin de içinde bulunduğu yer.
    4- Fatih Camii’nin Bulunduğu Tepe
    5- Yavuz Selim Camii’nin Bulunduğu Tepe Haliç’e bakan cephe Yavuz Selim adıyla anılır.
    6- Edirnekapı semtinde, Mihrimah Sultan Camii’nin Bulunduğu Tepe: İstanbul’un en yüksek tepesi…Mihrimah Sultan Camii’nin, Bizans’ın Blakherna Sarayı’ndan kalan tek yapı olan Tekfur Sarayı ve Kariye Müzesinin de bulunduğu yer.
    7- Koca Mustafa Paşa Semtinin Bulunduğu Tepe

     

    Randevu ve irtibat için
    ismailacar.artist@gmail.com
    ADRES
    Karaköy , Lüleci Hendek Caddesi No: 50/1 Beyoğlu İSTANBUL / TURKEY
    Sosyal Medya
    Sosyal Medya
    Sosyal Medya
    Pinterest
    İnstagram
    twiter
    Facebook
    whatsapp
    © 2021 İsmail Acar. Tüm Hakları Saklıdır.
    X
    SİTE İÇİ ARAMA